Ervaring van gastouder Anne-Marthe

Ervaring van gastouder Anne-Marthe

Waarom ik gastouder ben geworden

Ik heb altijd al wel geweten dat ik met kinderen wilde werken. Dus na het behalen van mijn SAW-diploma ben ik meteen aan de slag gegaan ik de reguliere opvang. Daar zag ik al snel veel dingen die ik zelf anders zou doen als ik het voor het zeggen had. Uiteindelijk was het na 3 jaar voor mij duidelijk: ik wil mijn eigen opvang runnen.

“Waarom ik voor Snoesje heb gekozen? Omdat de aandacht daar oprecht, persoonlijk en concreet is. Vaak heb je een vaste bemiddelaar die op de hoogte is van jouw situatie en weet wat jouw ouders verwachten vanuit hun kant.”Mijn ervaring met Snoesje

Hier begint mijn verhaal bij Snoesje. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen en ben zoals velen via het internet op onderzoek gegaan. Daar kwam ik uit op een voor mij op dat moment vrij onbekend type opvang uit: het gastouderschap. Ik was meteen enthousiast en wilde aan de slag. Ik heb contact gezocht met Snoesje voor wat meer duidelijkheid, regelgeving en natuurlijk advies. Bij Snoesje werd ik erg warm ontvangen, we hebben samen gekeken naar de mogelijkheden. Wat ik ontzettend prettig vond is dat ze nauw betrokken zijn en er altijd voor je zijn, dat zorgt voor een fijne samenwerking. De zorg die jij draagt als gastouder is al een grote verantwoordelijkheid, het is dan prettig om te weten dat er altijd iemand op de achtergrond aanwezig is om iets voor je op te vangen, na te kijken of te regelen.Waarom ik voor Snoesje heb gekozen?

Omdat de aandacht daar oprecht, persoonlijk en concreet is. Vaak heb je een vaste bemiddelaar die op de hoogte is van jouw situatie en weet wat jouw ouders verwachten vanuit hun kant.  Er is altijd een mogelijkheid om snel even contact te hebben, via een belletje, Whatsapp, of mailtje – altijd handig met kindjes die vaak op dat moment volle aandacht vragen.

Via Snoesje krijg ik de mogelijkheid om trainingen te volgen. Echt super interessant! Het geeft me altijd weer een nieuwe kijk op dingen. Vaak hoe mijn eigen handelen anders kan, waardoor ik veel diverser kan werken. De thema’s van die training sluiten goed aan bij het gastouderschap, denk aan werken met baby’s, prikkelverwerking bij kinderen, autisme, en ook niet onbelangrijk: professionaliteit bij gastouderschap. Tijdens de trainingen ontmoet ik meteen mijn collega’s en kletsen we gezellig bij. Naast de leervolle trainingen kan ik via Snoesje mijn EHBO-training voor kinderen elk jaar volgen. Erg prettig.

Elke dag verwelkom ik mijn lieve gastkindjes met veel liefde, ik zou het NOOIT meer anders willen. Ik ben heel erg gelukkig met wat ik doe en ben geworden, dat heb ik echt mede dankzij Snoesje bereikt.

Mijn ervaring als gastouder

Ondertussen draait mijn eigen opvang als een tierelier. Ik werk in mijn opvang via mijn eigen methode, eigenlijk alle “opvoedstijlen” door elkaar. Ik denk dat mijn kracht is dat ik geduld, rust en vooral pret voorop heb staan. Heerlijk buiten zijn en lekker op stap met z’n allen. Elke dag verwelkom ik mijn lieve gastkindjes met veel liefde, ik zou het NOOIT meer anders willen. Ik ben heel erg gelukkig met wat ik doe en ben geworden, dat heb ik echt mede dankzij Snoesje bereikt.