Ervaring van ouder Suzanne

Ervaring van ouder Suzanne

Onze ervaring met Snoesje

Nadat we in 2018 besloten op zoek te gaan naar een gastouder, in onze woonplaats, in plaats van een kinderdagverblijf voor onze jongste, kwamen we via een zoektocht op internet terecht bij Snoesje. Vanaf het eerste moment was het contact erg prettig. Na een kennismakingsgesprek hebben we besloten om Snoesje in te schakelen om een gastouder te vinden. Dit omdat contact met gastouders in de buurt niet het gewenste resultaat had, omdat deze vol zaten of niet beschikbaar waren op de dagen waarbij wij ondersteuning zochten.

Tijdens het eerste gesprek dacht Lieke goed mee. Via mail werden we op de hoogte gehouden van de voortgang. Toen dit na een tijdje niet het gewenste resultaat had, kwamen we tot een oplossing waar we op dat moment nog niet aan gedacht hadden: een gastouder aan huis. Wij wisten niet dat dit mogelijk was en waren gelijk enthousiast. Helemaal omdat we hierdoor ook niet meer hoefden te zoeken naar een BSO voor onze oudste dochter.

Snoesje helpt niet alleen maar met vragen over de opvang, zij adviseren ons ook wanneer we vragen hebben over de kinderopvangtoeslag of andere vragen die niet direct iets met de opvang te maken hebben, zoals het kindvriendelijk inrichten van je huis. Deze moet namelijk aan meer voorwaarden voldoen wanneer je een gastouder thuis krijgt.

Vrij vlot na de uitbreiding van deze zoektocht, had Lieke iemand gevonden, Iris. Zij had al ervaring met andere gezinnen en was beschikbaar voor de dagen die we zochten. Na een kennismakingsgesprek is Iris uiteindelijk in december begonnen.

Over onze gastouder Iris

Niets dan lof. We merken aan alles dat ze het werk heel leuk vind, de kinderen vermaken zich prima met haar en ze worden voldoende uitgedaagd. Daarnaast is Iris altijd vrolijk, eerlijk en open. Hoewel wij de ouders van de kinderen zijn, merken we dat vooral onze oudste (4) zich ook prima vermaakt met Iris, en dat Iris een natuurlijk gezag uitstraalt, wat naar ons idee komt door haar jarenlange ervaring. Ook toont ze interesse. En wanneer dingen onduidelijk zijn (in elk gezin gaat het natuurlijk anders), komt dit op een natuurlijke manier ter sprake.

In het kort: Snoesje is wat ons betreft een goed gastouderbureau die rekening houdt met je wensen waar mogelijk, en net dat stapje verder gaat